Formålet med mentorprogrammerne er at fortsætte de unges udviklingsrejse ved at bringe værktøjerne fra Cool Camp i spil i de unges hverdagsliv. Derudover er det håbet, at mentorprogrammerne skal skabe varige relationer mellem ligesindede unge - altsammen med henblik på at få de unge styrket igennem sygdomsforløbet.
Mentorforløbet varer 9 måneder og løber fra september til april/maj. Der er separate forløb for hhv. kræftramte unge og unge søskende.
Som mentor bliver du matchet med en af de unge (mentee) fra den camp, som du har været camp-frivillig på. Du har selv medindflydelse på, hvilke unge du kan blive matchet med. Programmet består af en kombination af telefonsamtaler med din mentee og gruppemøder med andre unge og frivillige fra campen.
Som frivillig mentor vil du inden forløbets opstart blive trænet grundigt i rollen som mentor, da den er anderledes end rollen som camp-frivillig. Og gennem løbende sparring fra dine med-mentorer og professionel supervision faciliteret af en af LIVSKRAFTs dygtige psykologer, står du aldrig alene med en udfordring.
Som camp-frivillig binder man sig ikke til at være frivillig mentor. Du skal først træffe beslutning om, hvorvidt du vil være frivillig mentor, når selve Cool Camp er afholdt.
Det er ikke muligt at blive mentor uden at have været camp-frivillig samme år, som man ønsker at være mentor.
Klik her hvis du læse frivilliges beretninger om at være mentor.
Læs mere om mentorprogrammet i FAQ'en herunder.
Har du spørgsmål, så kontakt os gerne.