LIVSKRAFT arbejder for at skabe aktivitetsbaserede rehabiliteringsprogrammer for sygdomsramte børn og unge samt deres familier.
LIVSKRAFT blev grundlagt af de nu færdiguddannede læger, Rasmus Thøger Christensen og Heidi Kristine Støve i starten af 2015. Begge har forsket inden for børnekræft, og de har en mangeårig erfaring som frivillige fra internationale camps for alvorligt syge børn/unge og deres pårørende i Irland og Ungarn. Oprettelsen af organisationen blev en realitet efter en generøs donation fra Børnecancerfonden og takket være et tæt samarbejde med landets børneafdelinger samt forskellige patientorganisationer.
I LIVSKRAFT arbejder vi for at styrke rehabiliteringen af sygdomsramte børn og unge samt deres familier. På campene tages der udgangspunkt i principperne bag en velafprøvet model kaldet Terapeutisk Rekreation. Det overordnede mål er gennem fire faser (udfordring, succes, refleksion og opdagelse) at øge deltagernes selvværd, selvtillid og selvstændighed samt at give deltagerne værktøjer til at kunne håndtere stressfaktorer nu og i fremtiden. Derudover har LIVSKRAFTs programmer til hensigt at skabe et stærk fællesskab mellem ligesindede, der har været igennem lignende oplevelser.
LIVSKRAFT er bl.a. støttet af Børnecancerfonden og har eksisteret siden 2015, hvor den første Cool Camp for kræftramte unge løb af stablen. I 2016 udvidede vi campene til også at omfatte søskende til kræftramte børn og unge. Disse camps er begge sidenhen blevet en fast del af LIVSKRAFTs tilbud til kræftramte familier.
Siden 2018 har LIVSKRAFT ligeledes tilbudt en camp for hele den børnekræftramte familie med børn mellem 6 og 12 år, ligesom organisationen har udvidet med mentorprogrammer af 9 måneders varighed for kræftramte unge og unge søskende. Disse projekter er ligeledes støttet af Børencancerfonden.
I 2021 udvidede LIVSKRAFT med Camp Unite for unge mellem 12 og 17 år, der har mistet en forælder til kræft. Camp Unite er støttet af Socialstyrelsen. Ligeledes har Socialstyrelsen givet støtte til Camp Vita for familier med et kronisk sygdomsramt barn i alderen 6 til 12 år samt deres søskende og forældre. Camp Vita afholdes første gang i 2022.
Som organisation holder vi til i Aarhus N. Det er herfra den daglige drift finder sted.
Det er vores vision at udbrede vores camps til flere målgrupper. Vi er af den overbevisning, at børn og unge med andre sygdomme (herunder kroniske) samt deres familier ligeledes kan have stor gavn af et campophold i forsøget på at leve det gode liv på trods af sygdom. Det er håbet, at de berørte anspores til også at se sygdomsforløbet som en styrke; ikke som en hindring.
LIVSKRAFT har også et langsigtet mål om, at campene skal være en integreret del af sundhedsvæsenets tilbud om rehabilitering. Derfor har vi også et ønske om at forske i campens effekt både på kort og lang sigt.
Solid erfaring og personlige oplevelser med kræft i ungdomsårene danner fundamentet for det passionerede team, som grundlæggerne Heidi og Rasmus har dannet med henblik på at styrke rehabiliteringsindsatsen over for sygdomsramte børn og unge samt deres familier.
Som tidligere kræftramt i teenage-årene er Rasmus godt inde i de bekymringer man gør sig i forbindelse med sygdomsperioden, og det liv der venter efter et overstået behandlingsforløb. I forbindelse med sin sygdom deltog Rasmus i et rehabiliteringsforløb på en international lejr for kræftramte børn og unge. Den dag i dag er oplevelsen stadig noget, Rasmus ser tilbage på med stor glæde, og som har været med til at forme Rasmus til den person, han er i dag. Efter 11 års erfaring som frivillig på internationale rehabiliteringscamps er det nu blevet til Rasmus' passion at starte lignende initiativer her i Danmark - til gavn for den enkelte, familien og samfundet. Rasmus har desuden afsluttet et forskningsophold med fokus på søskende til kræftramte børn.
Som læge er ønsket om at hjælpe en naturlig del af Heidis DNA. Denne personlige drivkraft er sammen med fem års erfaring og uforglemmelige oplevelser som frivillig tolk og ledsager på en international rehabiliteringscamp for alvorligt syge børn og unge baggrunden for, at det nu er blevet Heidis mission at etablere et lignende tilbud i Danmark. Heidi har været tilknyttet Børneonkologisk Afdeling, AUH Skejby, hvor hun har haft et års forskningsophold med fokus på leukæmi hos børn ved Professor Henrik Hasle. Vejen tilbage til et liv efter kræft er fyldt med udfordringer, og det er Heidis håb, at LIVSKRAFTs rehabiliteringsinitiativ kan fungere som en vigtig støtte for de kræftramte familier samt skabe rammerne for, at deltagerne kan (gen)finde styrken i sig selv og hinanden, således at deres håb for fremtiden genopbygges.