Hjemmesiden bruger cookies. De er ufarlige og bruges til bl.a. anonym trafikmåling. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies OK

  • Kontakt os
  • Forside
  • For frivillige
    • Camp-oversigt
    • Bliv frivillig
    • Frivilliges oplevelser
    • Mentorprogrammer
  • For deltagere
    • Camp-oversigt
    • Tilmelding til camps
    • Online info-events for nysgerrige deltagere
    • Camp Vita - for familier med et kronisk sygt barn
    • Cool Camp - for kræftramte unge
    • Cool Camp - for unge søskende til et kræftramt barn
    • Cool Camp - for familier med et kræftramt barn
    • Camp Unite - for unge der har mistet en forælder
    • Camp Unite - for unge der har syge forældre
    • Mentorprogrammer
    • Fremtidige tilbud
  • Visuelt
    • Billeder/videoer
    • Mediedækning
  • Partnere
  • Om os
  • Støt
  • Job/praktik
    • Jobmuligheder og virksomhedspraktik
    • Studiepraktik og opgaveskrivning
    • Studerendes og praktikanters beretninger
  • Nyhedsbrev
  • Du er her:
  • Forside
  • / For frivillige
  • / Frivilliges oplevelser
  • / Frivillig musikterapi-studerende
  • Du er her:
  • For frivillige

Beretninger fra frivillige ildsjæle

Overvejer du at blive frivillig musikterapi-studerende på LIVSKRAFTs camps? Læs beretningerne fra nogle af vores frivillige ildsjæle og få et indtryk af, hvordan din indsats kommer til at gøre en forskel for sygdomsramte børn, unge og deres familier.

Bliv frivillig musikterapi-studerende


 

GUSTAV, MUSIKTERAPI-STUDERENDE, AALBORG UNIVERSITET

FRIVILLIG MUSIKTERAPI-STUDERENDE

"Da jeg startede på musikterapistudiet, ledte jeg straks efter muligheder for at komme ud og opleve praksis. At være frivillig på LIVSKRAFTs camps virkede både som en spændende og skræmmende mulighed for at erfare arbejdet i den virkelige verden... Hvordan kunne jeg med så lidt erfaring, og så lille en musikterapeutisk værktøjskasse, hjælpe med at varetage så betydningsfuld en opgave? At være en del af Cool Camp for unge søskende til et kræftramt barn, og senere familier med et kræftramt barn, endte dog med at være en meget betydningsfuld oplevelse for mig. Jeg fik chancen for at bidrage med mine kompetencer, og for at opleve og lære af de helt unikke øjeblikke, der opstår på campene.

I rollen som musikterapistuderende var jeg med til at facilitere akkompagnement til fællessang og bålsang samt improvisation på begge camps. På Cool Camp for unge søskende til et kræftramt barn var jeg også ansvarlig for at bidrage til ledelsen af et samspilshold, mens jeg ligeledes stod for sangskrivning sammen med kræftramte familier på familie-campen. Gennem alle disse arbejdsopgaver havde jeg en utvetydig oplevelse af, at musikken spillede en uundværlig rolle i børnenes og familiernes oplevelse på camp. Det var min oplevelse, at man vha. musikterapi kan hjælpe familier med at vække det som har været fortrængt, og opbygge eller styrke den familieidentitet som kan gå tabt i angst og sorg. Jeg bevidnede også unge mennesker, som fik opbygget deres selvtillid og identitet på Cool Camp, til et punkt hvor de turde stille sig uforberedte frem på en scene og give et nummer.

Der er trygge rammer for de frivillige på LIVSKRAFTs camps, med god orden og struktur, og samtidig en fleksibel og kompetent ledelse. I alle sammenhænge havde jeg en oplevelse af, at jeg kunne træde til side, hvis opgaven blev for overvældende, eller jeg af andre årsager havde brug for en pause. Som musikterapistuderende arbejdede jeg nemlig sammen med en anden musikterapistuderende og en uddannet musikterapeut, som var hovedansvarlig for de musikterapeutiske aktiviteter.

Jeg vil opfordre alle musikterapistuderende til at blive frivillige på LIVSKRAFTs camps. Det er en meningsfuld og lærerig oplevelse, som jeg er sikker på kan gavne forudsætningerne for fremtidigt musikterapeutisk arbejde."


TOBIAS, MUSIKTERAPI-STUDERENDE, AALBORG UNIVERSITET

FRIVILLIG MUSIKTERAPI-STUDERENDE

"At være en del af LIVSKRAFTs camps er noget særligt. Der skabes et miljø af forståelse og tillid, hvor deltagerne står sammen og hjælper hinanden. Her er plads til både skarp humor og dyb ærlighed, latteren dominerer, men gråden har også sin plads. Deltagerne kommer fra hele landet, men deler lignende livssituationer, hvilket skaber en særlig forbindelse.

Som frivillig musikterapistuderende har jeg fået lov til at bidrage til det miljø. Jeg har været med til at planlægge og gennemføre musikterapeutiske aktiviteter som sammenspil, fællessang, musikrejser og sangskrivning. Her har jeg kunnet udvikle mine kompetencer, opnå erfaring og gøre en positiv forskel. Én gang havde jeg virkelig oplevelsen af, at få lov til at give noget af det tilbage, som sygdommen havde taget.

Det er enormt meningsfuldt at være vidne til deltagernes udvikling. Det er tydeligt, at musikterapien åbner døre for overvindelse af personlige udfordringer og fremmer succesoplevelser blandt deltagerne. Både mod og selvtillid styrkes, og der er plads til sjov og leg. Andre musikterapeutiske aktiviteter giver mental og fysisk pause, eller er med til at skabe et rum for meningsfuld samtale og udtryk. Det er rørende at se unge deltagere og familier vokse, og skabe og styrke deres bånd.

Hvis du overvejer at blive frivillig, vil jeg opfordre dig til at kaste dig ud i det. Det er en unik faglig oplevelse, der giver plads til personlig udvikling, og det er en fantastisk mulighed for at være en del af et meningsfuldt fællesskab, der gør en reel forskel."


EMMA, MUSIKTERAPI-STUDERENDE, AALBORG UNIVERSITET

FRIVILLIG MUSIKTERAPI-STUDERENDE

"Jeg var så heldig at være en del af Cool Camp for familier 2022 som frivillig musikterapi-studerende. Det var en helt igennem livsbekræftende og dejlig oplevelse at være en del af dette fantastiske initiativ. Som frivillig musikterapi-studerende fik jeg mulighed for, på et meget tidligt tidspunkt i min uddannelse, at bruge min viden og mine musikalske færdigheder, samt at udvikle min evner i forhold til de teoretiske, musikalske og terapeutiske aspekter af musikterapiuddannelsen. Dette gav mig rigtig god læring og erfaring, som jeg i den grad vil tage med mig, når jeg skal ud i praksis.

De musikterapeutiske aktiviteter bestod i forberedelse af fællessange, sanglege, som vi skulle præsentere for familierne samt sangskrivning, hvor vores rolle var at være der for familierne, og støtte dem i deres sangskrivningsproces. Vores 'arbejde' som frivillig musikterapi-studerende blev afsluttet med en bålaften, hvor vi spillede og sang en masse velkendte fællessange samt familiernes sange rundt om bålet. Særligt dette øjeblik rundt om bålet er et minde, jeg altid vil have med mig. Alle aktiviteterne foregik i tæt samarbejde med en medstuderende og en uddannet musikterapeut. Dette gjorde, at jeg følte mig taget godt hånd om.

For mig gav det at være frivillig på campen rigtig god mening. Det at se familierne være sammen og for en stund slippe alle hverdagens bekymringer var guld værd. Jeg er meget beæret og taknemmelig over at have været en del af hele oplevelsen, både når jeg var på som musikterapi-studerende, men også når jeg bare var mig og oplevede fællesskabet på campen.

Jeg kan uden tvivl anbefale at blive musikterapi-frivillig på LIVSKRAFTs camps. Det er utrolig lærerigt og giver en masse erfaring - både musikalsk og terapeutisk, men også rent menneskeligt. Hvis man gerne vil anvende sin viden i praksis, samt blive en del af et skønt fællesskab og være med til at gøre en forskel, kan jeg kun anbefale at blive musikterapi-frivillig på LIVSKRAFTs camps!"


EMIL, MUSIKTERAPI-STUDERENDE, AALBORG UNIVERSITET

FRIVILLIG MUSIKTERAPI-STUDERENDE

"At kunne bidrage med musikterapi i et tværfagligt miljø med fokus på fællesskaber og aktiviteter i støttende, rummelige og inkluderende rammer for unge med kræft tæt inde på livet gav mening og tiltrak min interesse.

Som frivillig musikterapi-studerende på Cool Camp fik jeg på et tidligt tidspunkt i min uddannelse en unik mulighed for at anvende viden og færdigheder erhvervet gennem musikterapiuddannelsens teoretiske, musikalske og terapeutiske spor. Dette har været meget lærerigt. De musikterapeutiske aktiviteter foregik i tæt samarbejde med en medstuderende og en færdiguddannet musikterapeut.

Aktiviteterne bestod blandt andet i planlægning og forberedelse af sange og musikalsk materiale til sammenspilshold, opstilling og nedpakning af musikudstyr, indøvning af sange med sammenspilshold, afsluttende koncert, musiklytning og visualisering med efterfølgende verbal bearbejdning i mindre grupper samt fællessang ved bål. De øvrige frivillige deltog og var gode til at hjælpe og støtte op om musikterapien.

Jeg er beæret over at have været med til at se, hvordan musikken for de unge kan knytte bånd og sætte gang i tanker, sorg, glæde, udvikling og meget mere. I det musikalske samspil kan alle være med uanset baggrund. Og mange oplever succes og begejstring ved at spille på et instrument og samtidig bidrage til en større fælles band-helhed. At spille foran et publikum til den afsluttende koncert opleves også af mange som en sejr.

Den musikterapeutiske praksiserfaring på Cool Camp har styrket min faglighed med hensyn til ledelsesmæssige, musikalske og verbale færdigheder. Lejren har også gjort mig mere omstillingsparat, øget mit overskud samt givet mig lyst til mere som kommende musikterapeut. Så hvis man som musikterapistuderende gerne vil anvende sin faglighed i praksis, kan jeg varmt anbefale at ansøge - sammen med mange andre engagerede frivillige giver man en gruppe unge mennesker udfordrende og støttende oplevelser for livet!"


BIRNA, MUSIKTERAPI-STUDERENDE, AALBORG UNIVERSITET

FRIVILLIG MUSIKTERAPI-STUDERENDE

"Efter at have været til oplæg om Cool Camp, var jeg ikke i tvivl om at jeg blev nødt til at være med i dette helt igennem fantastiske initiativ. Som musikterapi-studerende på Cool Camp, fik jeg lov til at lære de unge at kende igennem musikken, hvor vi havde musikrejser, spillede i band, afholdt koncert samt bidrog til fællessang omkring lejrbålet. At være sammen med de unge i musikken var en hel unik oplevelse, hvor grin, glæde og gåpåmod i høj grad prægede fælleskabet. På campen bliver man konfronteret med livets uretfærdighed, men i den grad også med glæden, styrken og livsmodet.  Jeg bliver stadig varm om hjertet, når jeg tænker tilbage på de seje og stærke unge mennesker, som blomstrede på campen på trods af sygdom og udfordringer. At være musikterapi-frivillig på Cool Camp er en livsbekræftende oplevelse for livet, som jeg kun kan anbefale alle musikterapi-studerende at prøve."

Menu

  • Camp-oversigt
  • Bliv frivillig
  • Frivilliges oplevelser
    • Camp-frivillige
    • Frivillig musikterapi-studerende
    • Køkken-friviillig
    • Frivillig fotograf
    • Kommunikations-frivillig
    • Frivillig skuespiller
    • Frivillig massør
    • Frivillige mentorer
  • Mentorprogrammer

Kontakt os

LIVSKRAFT

Post: Sjællandsgade 22,1., 8000 Aarhus C

Kontoradresse: Helsingforsgade 27C, 8200 Aarhus N

CVR-nummer: 38344994

Tlf.: +45 93 95 88 68

Mail: kontakt@livskraftcenter.dk

 

 

 

Følg OS

     

 

  • Forside
  • Sitemap
  • Cookies
  • Website: Co3

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?